Destan Sarpkaya of life, production and consumption

İstismar Edilen Sözcükler: Turbo
1 min

Bir çok arabanın veya kamyonun önünde arkasında hep görürüz turbo diye. Sanki ayırt edici bir özellik, belirtilesi bir nitelik, yenilik gibi.

Continue reading »
Sayfada Kullanılan Tüm CSS Sınıflarını Bulmak
1 min

Bir sayfada kullanılan tüm css sınıflarını tekil olarak yani yalnız 1 kere içeren biçimde bulmak. Çok süper basit ama hem bloga bişiler karalamış olayım hem de lazım olunca buradan kopyalayayım diye yazdım gitti…

Continue reading »
Hiç Bilmeyenler İçin Evrim Kuramı
3 min

Nedendir bilinmez evrimi hiç bilmeyene anlatabilecek nitelikte bir belgesel veya yazı yok veya ben denk gelmedim. Bütün belgeseller evrim kavramını anlatıren “… ve balıklar karaya çıktı” gibi saçma sapan cümleler kullanıp insanların kafasını karıştırıyor. Sanki bir gün balıklar yüzerken “hadi bi karaya çıkalım” demiş, sonra da buna karar veren balıkların küçük ayakları çıkmaya başlamış gibi bir izlenim oluşuyor izleyicide.

Continue reading »
Good reads and tutorials
0 min

The title is self descriptive, in this post I write down pages worth remembering and try to keep them updated.

Continue reading »
Enpara.com Android uygulaması
1 min

Uzun zamandır beklediğim Enpara.com Android uygulamasının sonunda çıktığını biraz önce Enpara’dan aldığım bir sms ile öğrendim. Kendileri de geciktiklerinin bilncinde olacaklar ki “… sizleri çok beklettik ama” ile başlayan bir sms atarak biraz kullanıcıları yumuşatmayı hedeflemişler.

Continue reading »
Taşındım!
0 min

Gerçekte de taşındım sanalda da…

Continue reading »
Gezi parkı gösterilerini amaca ulaştıralım!
2 min

Böyle diyince önce amacı tanımlamak gerekir tabi. Gezi parkı eylemleri çok dağınık ve kendiliğinden ortaya çıktığından amacını belirlemek çok kolay değil. İlk başta “olur mu canım amacı belli işte” diyenler var ama biraz konuşunca hiç de belli olmadığı ortaya çıkıyor. Şu an yurdun her yerine sıçrayan eylemlerin amacı ne?

Continue reading »
For newbies
1 min

Starter kit for computer engineering* newbies

Continue reading »
Working in the darkness of enterprise bureaucracy
1 min

Bureaucracy decreases the efficiency of work, slows down operations and doesn’t solve that much problems at all. Then why corporations have endless bureaucracy, procedures and paperwork? Put aside the ones that are needed for legal stuff, there are still too many bureaucracy in corporations. Why?

Continue reading »