Destan Sarpkaya of life, production and consumption

Kendilerinden Korunamayanlar
0 min

Düşük akıllı varlıkların kendilerine zarar vermesini engellemek, onları kendilerinden korumak güçtür. Bu durumu kendilerine anlatarak sorunu kendilerinin çözmesini sağlamak yani onları eğitmek daha çetindir. Doğrusu eğitilebilecek kadar usu olsa en baştan kendisine zarar verecek duruma düşmez o nedenle belki bu boş bir beklenti.

Continue reading »
Kariyer.net'e İlan Verdim Kendimden Geçtim
2 min

Twitter, Facebook, Linkedin’i denedik pek bişi çıkmadı. Sonunda İzmir’de olmanın umutsuzluğuyla kariyer.net’e ilan verdik. Başta bir ilan o kadar para etmez diye düşünmüştüm ama paranın hakkını veriyor!

Continue reading »
Linux Yaz Kampı 2015 Tarihleri Belli Oldu
0 min

Her yıl Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ve İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından seçilen bir üniversitede gerçekleştirilen Linux Yaz Kampı bu yıl 14-30 Ağustos tarihleri arasında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi‘nde gerçekleşecek.

Continue reading »
Biz Neden Bilişim Alanında Söz Sahibi Olamayız?
0 min

Bazıları diyor ki Türkiye’de de “Silikon Vadisi” kuralım, yazılım alanında Hindistan’la yarışalım, aslında bizim yetişmiş elemanımız var vs. vs. Bu sözlerdeki iyi niyeti ve iyimserliği takdir etsem de gerçek şöyle:

Continue reading »
Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Kodlu Yazılım Farkı Nedir?
2 min

Bu iki kavram çokça karıştırılıyor. Elimden geldiğince kısa ve anlaşılabilir bir yazıyla farklarını hatırlatmak istedim.

Continue reading »
E-Devlet Nasıl Çalışmalı
2 min

Ne zaman devlet kurumlarına işimiz düşse oradan oraya damgalı, onaylı kağıt taşıma seferleri bizi bekler. Hem de 21. yüzyılda olduğumuz, E-Devlet sistemine geçtiğimiz, her kurum bilgisayar kullandığı halde. Bir yerden bir yere her evrak taşıyışımda ister istemez “bu işler daha kolay olabilirdi” diye düşünürüm.

Continue reading »
Linux Yaz Kampı'nın ardından
1 min

Bu yıl kamp, cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 2 gün geç başladı. Açığı kapatmak için günlük ders saatleri artırıldı. Bu nedenle olması gerekenden biraz daha yorucu geçti ancak yine de muhteşemdi.

Continue reading »
Linux Yaz Kampı 2014 Java Eğitimi Ön Hazırlık
1 min

Linux Yaz Kampı 2014’te Java eğitimi katılımcılarından kampa gelmeden önce bilgisayarlarında bir yazılım geliştirme ortamı oluşturmalarını istiyoruz.

Continue reading »